2012-02-22 07:45:37• hírek • MTI

Románia a radarérzékelők betiltására készül

Románia a járművezetők által használt radarérzékelők betiltására készül - olvasható a bukaresti kormány által közvitára bocsátott közlekedésbiztonsági stratégiában.

A bukaresti kormány emellett egy sor egyéb intézkedést is tervez, amelyektől a balesetek számának megfelezését reméli.
A román hírportálok által kedden ismertetett dokumentum szerint az országban 2001 és 2008 között 25 százalékkal nőtt a halálos közlekedési balesetek száma.

A dokumentum szerint a bukaresti kormány a gépjárművezetői jogosítvány megszerzését a kötelező iskolai tanulmányok befejezésétől tenné függővé. Csak azok jelentkezhetnének járművezetői iskolába, akik elvégezték az oktatási törvény által előírt kötelező tíz osztályt.

Kitiltanák a román közutakról az egyre divatosabb quadokat: a karosszéria nélküli terepjárókkal csak a kijelölt községi utakon lehet majd közlekedni. A segédmotoros kerékpárok vezetését is jogosítvány megszerzéséhez akarják kötni Romániában.

A bukaresti kormány tervei között szerepel, hogy a közlekedési bírságokat a rendőrök is beszedhessék. A közlekedésbiztonsági dokumentum szerint Romániában évente 450 millió lej közlekedési bírságot vetnek ki a rendőrök, ám ennek alig 40 százalékát sikerül behajtani. Az Európai Unióban a közlekedési bírságok behajtási aránya több mint 90 százalékos.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: